Jaoston toimintaa

Elintarvikealan opettajien jaosto on AO:n (Ammatilliset opettajat) alainen jaosto, jonka jäseniä voi olla ammatillisissa oppilaitoksessa, aikuiskoulutuksessa, amk:ssa tai yliopistossa toimivat elintarvikealojen opettajat.

Jaosto on toiminut v. 1983 lähtien Suomen elintarvikealan opettajien ammattitaidon kehittämiseksi ja yhteistyön ylläpitämiseksi erilaisten sidosryhmien kuten järjestöjen ja alan yritysten kanssa. Jäsenmäärä vaihtelee vuosittain, riippuen jäsenmaksun maksaneiden määrästä n.70 – 100 henkilöä.

Jaoston toimielimiä ovat jaosto ja johtokunta. Jaoston kokous pidetään kerran vuodessa. Johtokunta, joka johtaa jaoston järjestöllistä ja taloudellista toimintaa, kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa, sekä tarvittaessa pitää myös sähköpostikokouksia.

Erityisen tärkeänä jaosto näkee elintarvikealan ammatillisen koulutuksen kehittämisen sekä alan imagon parantamisen, siten että ala saa jatkossakin ammattitaitoista työvoimaa. Tarkoituksen toteuttamiseksi jaosto järjestää kokouksia, koulutuksia, kursseja, retkiä, opintomatkoja ulkomaille, tekee esityksiä, aloitteita ja antaa lausuntoja.

Jaoston jäseniä on mukana elintarvikealan työelämätoimikunnassa,  opetussuunnitelmien uudistustyössä, Taitaja- ja Skills- kisavalmennuksissa sekä oppimateriaalien laatimisessa.

Jäsenten ammattitaidon ylläpitämiseksi järjestetään vuosittain koulutus- ja teematilaisuuksia eri puolilla Suomea, jolloin tutustutaan myös paikallisiin elintarvikeyrityksiin.  Jaosto toimii yhteistyössä leipomoiden, liha-, kala-, kasvis- ja makeisalan yritysten sekä elintarvikealan raaka-aine ja laitetoimittajien kanssa.

Kansainvälisyyttä pyritään lisäämään joka toinen vuosi tehtävillä ulkomaille suuntautuvilla opintomatkoilla. Tavoitteena on hankkia myös yhteistyökumppaneita erilaisia projekteja ja opiskelijavaihtoa varten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s