Elintarvikealan opettajien jaosto on ammatillisten opettajien yhteistyöfoorumi, jonka jäsenet ovat pääasiassa ammatillisista oppilaitoksista ympäri Suomen.
Elintarvikealan ammatillinen peruskoulutus sisältää neljä osaamisalaa: leipomo-, liha-, elintarviketeknologia ja meijeriala.
Jaoston jäseniä on mukana opetussuunnitelmien uudistustyössä, alan kehittämisryhmissä, Taitaja- ja Skills- valmennustehtävissä, oppikirjojen ja -materiaalien laatimistyössä sekä OPH:n työelämätoimikunnassa
Jaosto voi tehdä aloitteita, antaa lausuntoja ja ottaa kantaa suoraan tai tutkintotoimikuntien jäsenten välityksellä alan koulutuksen kehittämiseen liittyviin uudistuksiin sekä erilaisiin edunvalvontaan liittyviin asioihin.
Monet elintarvikealan opettajat ovat kokeneet jaoston toiminnan tärkeäksi kontaktiverkostoksi kehittää elintarvikealan koulutusta ja opetusta.
Hyvä juttu