Toisen asteen ammatillinen koulutus
- Elintarvikealan perustutkinto, ammatillisena peruskoulutuksena että näyttötutkintoperusteisena
- Alan ammattitutkinnot, jo työelämässä toimiville ammattilaisille
- Alan erikoisammattitutkinnot, työelämässä tuotannon suunnittelu- ja työnjohtotehtävissä toimiville ammattilaisille
Työelämäpainotteisissa näyttötutkintokoulutuksissa kehittyy henkilön oma ammattitaito, mutta sen avulla kehitetään myös yrityksen osaamista
Ammattikorkeakoulutus
- Bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutusta on Seinäjoella (SeAMK) ja Turun (Turun AMK) lisäksi myös Hämeenlinnassa (HAMK) sekä Vantaalla (Metropolia).
- Ammattikorkeakoulutuksena Suomessa on useammalla paikkakunnalla bio- ja elintarviketekniikkaa sivuavaa restonomikoulutusta (matkailu- ja ravitsemusala), jossa opiskelun sisällöissä on painotusta ravitsemustieteeseen ja biokemiaan.
Yliopistokoulutus
- Yliopistotasoista elintarvikealan ja – biotekniikan opintoja voi opiskella Helsingin, Itä-Suomen ja Turun yliopistoissa.